Zastava 101/128 (Fiat 128)

Zastava 101/128 (Fiat 128)

Zastava 101

I u Jugoslaviji, državi navodne socijalne jednakosti ipak su postojale društvene klase, a bile su najvidljivije upravo po automobilima koje su vozili njezini građani. Zastavu 101, popularnog “stojadina” ili “keca”, kupovali su oni na nešto boljim položajima, osobito prije pojave modernijih licencnih zapadnoeuropskih automobila koje su proizvodili TAS, IDA i slične ex-YU tvrtke (VW Golf, Opel Kadett “D”…). Ovaj je automobil bio posebna izvedba Fiatovog sedana 128, redizajniran zbog dodavanja petih vrata, a u toj izvedbi proizvodila ga je jedino Crvena Zastava. Postoji legenda koja kaže da ovaj auto niste smjeli parkirati na neravnu livadu i otvoriti mu sva vrata jer bi se, zbog slabe krutosti karoserije “prilagodio terenu” pa bi zatvaranje vrata bilo otežano.

U verziji s 5 vrata Zastava 101 proizvodila se kao jedini model od 1971. do 1979, kada je dobila i verziju s troja vrata, nazvanu Mediteran.

1980. godine počela je i proizvodnja Zastave 128, automobila gotovo identičnog Fiatovom originalu,  u isključivoj verziji s 4 vrata. Osamdesetih godina prošlog stoljeća počela je i proizvodnja teretne verzije pod imenom Poly.

Zastava 128 i Poly
Zastava 128 i Poly

Sve su ove automobile pokretale dvije osnovne verzije motora, zapremnine 1116 i 1290 ccm, koji su preko mjenjača s 4 ili 5 brzina pokretali prednje kotače. Snaga se, ovisno o verziji motora i rasplinjača kretala od 55 do 73 KS. Za kočenje su bili zaduženi diskovi sprijeda, te bubanj kočnice straga. Mehanika ovog automobila bila je poprilično pouzdana, a najveći nedostatci bili su već spomenuta slaba limarija, te osjetljiv, jednostavni McPherson ovjes, kojega je zbog torzionog stabilizatora vezanog na prednji vezni lim bilo lako poremetiti u prometnim nezgodama, zbog čega je podešenje geometrije kotača nakon eventualne prometne nezgode bilo otežano.

Krajem osamdesetih, oba modela (101 i 128) dobivaju ime Skala, a Zastava ih je proizvodila sve do 2008. godine.

Zastava 101 bila je zanimljiva i stranim tržištima. Osim u zemlje istočnog bloka (Čehoslovačku, Poljsku, Bugarsku, Mađarsku…) model 101 tvornica je izvozila i u Njemačku, Francusku, Švicarsku, Luksemburg, Nizozemsku, Belgiju i Veliku Britaniju, iako pod izmjenjenom oznakom 1100, jer je Peugeot sedamdesetih godina polagao pravo na troznamenkaste brojčane oznake. U okviru suradnje Zastave i Polskog Fiata, pod nazivom 1100 p sklapali su ju i u poljskoj tvornici FSO (1973.-1983.)

Ovom automobilu vizualno pristaju sportske preinake, neke primjere možete vidjeti u galeriji koja slijedi (fotografije sedana 128 su uglavnom fotografije originalnog Fiata 128).

Designed by T-mark Vinkovci