1981 Yamaha Virago 750 bobber

1981 Yamaha Virago 750 bobber

1981 Yamaha Virago XV750H bobber
Japanski cruiseri iz osamdesetih sve su osim idealnog materijala za preradu u bobbera. Kratki, visoki, često s kardanom koji onemogućava (ili barem otežava) zahvate na produženju međuosovinskog razmaka, s aluminijskim kotačima te prednjim vilicama izrađenim u gotovo motocross stilu… Da bi od ovakvog motocikla uspješno složili oldschool bobbera, potrebno je prije svega potpuno ogoliti motocikl i zaboraviti na povratak većine skinutih dijelova, a osobito je važan odabir novih dijelova koji će motociklu utisnuti pečat jednog potpuno novog stila.

Znao je sve to i Josip Rajković, 37-godišnji Porečanin kada se skupa s prijateljem Vedranom Cvekom prihvatio posla na prvoj verziji Yamahinog motocikla Virago 750 iz 1981. godine (XV750H). Pogodnosti ovog motocikla za preradu u bobber stil svode se na V-mašinu snage 50 KS i mono-ogibljenu stražnju vilicu koja dozvoljava nisku poziciju sjedišta, no s druge strane način smještaja i vidljivost monoamortizera veliki je minus za ukupni dojam, kojeg se mora kompenzirati besprijekornim planiranjem ostatka motocikla. A što se ostatka tiče, rijetki su dijelovi koji su zadržani na motoru u svom originalom obliku.

Aluminijski kotači su zadržani no obojani u crno, na njih su montirane white wall gume. Sprijeda je motocikl spušten skraćenjem vilice za gotovo 20 cm, straga montažom kraćeg monoamortizera (poslužio je amortizer s Kawasakija Z750 iz 2005. godine). Originalni središnji položaj nogu vozača na ovoj se preradi nije mogao zadržati zbog spuštenog sjedišta, ali i kompletno spuštenog motocikla, stoga su komande pomaknute prema naprijed i učvršćene na posebno izrađene cjevaste poluokvire, sprijeda kopčane na prednji nosač na vrhu glave prednjeg cilindra, a straga iza mašine, što je motociklu ujedno dalo i klasičniji izgled okvira.

Posebna priča je i spremnik goriva. Zbog širine okvira zadržan je donji dio originalnog Yamahinog spremnika, na koji je navaren gornji dio spremnika Harley-Davidson Sportstera. Na kraju je sve stilski začinjeno ugradnjom bočne prozirne cjevčice za uvid u razinu goriva u tanku (“Fuel Sight Gauge“), što je motociklu dalo izrazit retro-štih, moglo bi se reći da je taj neobičan i atraktivan detalj anulirao mnoge stilske nedostatke ostatka motocikla. Iz samogradnje je i stražnji blatobran motocikla, za čiju je izradu poslužio dio prednjeg blatobrana Kawasakija VN800.

Na prednjem se kraju zadržao Yamahin originalni far, dok je stražnje svjetlo bobberskog stila kupljeno na internetu. Kupljeni su i “trumpet” retro auspusi, sjedište i novi apehanger osrednje visine, a na upravljač su savršeno sjele ručke i prekidači s Hondinog skutera Shadow 50.

 

Yamaha Virago XV750H, sastavljen bobber prije bojanja
Na slici gore – konstrukcijski dovršen motocikl prije rastavljanja zbog lakiranja

Kada su svi detalji sjeli na svoje mjesto, uslijedilo je temeljito rastavljanje motocikla zbog pjeskarenja i bojanja u kombinaciju mat i sjajne crne boje.

Prerada je trajala jednu zimu . Visoki, stepenasti japanski kvazi-chopper iz osamdesetih prerađen je u prekrasnog, atraktivnog bobbera koji plijeni pozornost gdje god da se pojavi, a već je poslužio kao maneken za Police naočale, u kojoj je ulozi bio izložen u središtu Trogira, te je i dalje tražen za slične angažmane.

A Josip…

Josip je već zaokupljen novim projektima, za koje se nadamo da ni nas neće zaobići. Stay tuned for more rock’n’roll.

 

 

Designed by T-mark Vinkovci