VW Golf – da ili ne?

VW Golf – da ili ne?

VW Golf Mk1, preko 1000 KS
Neki će fanatici uvijek graditi uzbudljive automobile: VW Golf 4×4, s više od 1000 KS pod poklopcem motora

Onih dana kad je ova stranica bila još u povojima i kad se o njezinom usmjerenju često raspravljalo s prijateljima, jedno od prvih pitanja koje je iskočilo u tim raspravama jest – gdje je granica interesa stranice custom-culture.com kada su u pitanju automobili?

Ako bi tu granicu htjeli definirati jednom rečenicom, rekli bi: custom-culture.com zanimaju samo auti iz doba metalnih branika – custom iliti prerađeni za konkretne članke ili originalni za tek poneku fotografiju. Ali s jednim malim dodatkom: bez VW Golfa Mk1.

Zašto bez Golfa, iako je u prvoj verziji imao metalne branike – taj odgovor više ne stane u rečenicu ili dvije. Puno je razloga iz kojih bi u područje interesa stranice bilo dobro uvrstiti i Golf Mk1. Prvi od njih je masovnost – budući da se radi o mlađim oldtimerima (po nekoj službenoj HR definiciji oldtimer je automobil stariji od 30 godina), u nas ih ima u još zavidnom broju. Drugi, jednako bitan razlog – među njima se sigurno može naći opakih pila, počevši od tvorničke inačice GTI, pa sve do zanimljivih custom, engine-swap i tuning opcija, gdje se pod haubom Golfa Mk1 može naći baš svašta, sve do izmjerenih 1000 i više KS.

No, kad spomenemo neku liniju automobila, ne krećemo od njezinih najsportskijih verzija. Osnova svega je onaj njezin najstandardniji model – nespušten, nefriziran, “gol k’o pištolj”. Dakle, što je uzbudljivo u tvorničkom VW Golfu 1.1 iz 1975. godine? Odgovor je – ništa. Osim ako vam je vrhunac automobilističkog uzbuđenja izlet na kojeg ćete povesti oboje djece, psa, a u gepek ubaciti roštilj i par košara za piknik.

VW Golf Mk1 iz 1975. godine
Standardni, nespušteni, nefrizirani VW Golf Mk1 iz 1975. godine – uzbudljivost košare za piknik

Nije ni to zapravo ono presudno o čemu ovdje želim pisati… Nekom je taj Golf ljepši, nekom drugom manje lijep, a kada su u pitanju automobili, slično kao i sa suprotnim spolom – od vizualnog dojma kreću i emocije.

Tema koju uvijek pokušam naglasiti, a nekako se izgubi kada se o tome raspravlja među prijateljima – Golf je početak neke drugačije ere u proizvodnji automobila.
Odjednom su u ponudi europskih automobilskih brandova osnovom svega postali automobili u hatchback izvedbi, s poprečno postavljenim rednim četverocilindričnim motorom sprijeda koji pogoni prednje kotače. Ono što su Japanci tih godina napravili u moto-industriji svojim UJM motociklima (Universal Japanese Motorcycle, pojam koji opisuje japanski zrakom hlađen redni 4-cilindrični motocikl iz toga doba), isto to započeo je Golf u automobilskoj industriji – standardizaciju koja je ubila svaku različitost, a time i mnogo toga lijepog i zanimljivog što je automobile činilo predmetima obožavanja, a ne onim što su automobili srednje klase, generalno, postali nakon 1970ih – multipraktik-prometala za prijevoz ljudi i stvari od točke A do točke B.

Ford Taunus 15M P6
Neki koncepti učestali 1960-ih i 1970-ih: Ford Taunus 15M s V4 motorom smještenim uzdužno sprijeda, koji je pogonio prednje kotače…
Opel Manta A
… ili Opel Manta A, s pogonom na stražnje kotače (rješenje koje je gotovo iščezlo iz europske srednje klase automobila).

Prije Golfa nije postojao generalni koncept koji bi opisivao 80% tadašnjih automobila. Tehnička rješenja koja su se tih godina koristila bila su ponekad smiješna, ali uglavnom raznovrsna i zanimljiva. Sjetite se npr. smještaja motora iza mjenjača na Renaultu 4, dvocilindričnih boxer-motora (i kočnica smještenih do mjenjača) na Citroenima, uzdužno smještenog V4 motora u nosu Taunusa 12 i 15M koji je nekim čudom, putem kardanskih poluosovina pokretao prednje kotače, alkoholno-hidrauličnih amortizera Austina, brojnih automobila s motorima smještenim straga… Sve je to umrlo. Odjednom je sve postalo Golf klasa. Renault Megane, Opel Astra, Ford  Focus, ovaj moj Renault Clio parkiran pred kućom, Opel Corsa jednog, Fiat Punto drugog susjeda, bratićev Twingo, nećakov Peugeot, sestrina Škoda… Sve Golf klasa (ili Polo klasa, tek manja Golf klasa – zapravo potpuno ista stvar u manjem pakiranju). Teško mi se uopće sjetiti nekoga tko ne vozi takav “univerzalni” automobil. Nije sam Golf krivac za to, u svoje je vrijeme on bio automobil potpuno drugačiji od drugih, ali on je svakako taj game changer nakon kojega su stvari krenule u nepovoljnom pravcu.

Golf klasa (bez obzira na brand) je voljene automobile učinila potrošnom robom, koju ćemo tek prešati u kocke, iz jednostavnog razloga – nemamo ih zbog čega razlikovati od drugih, a samim time ni voljeti.

Designed by T-mark Vinkovci