Scrambler

Scrambler

Scrambler
Korijeni scrambler stila motocikala sežu u Englesku 20-ih godina prošloga stoljeća, gdje su tad bile popularne moto utrke bez ikakvih pravila, u kojima je bilo važno jedino doći na cilj prvi, a skroz nebitno kojim putem, tj. kakvim terenima.
Nije teško zamisliti koliko su takve utrke bile nepredvidive i zabavne, te da je takva uporaba običnih, cestovnih motocikala zahtijevala i izvjesne modifikacije. U to se vrijeme off-road motocikli nisu još serijski proizvodili, te su trkači svoje motocikle morali prilagođavati sami. Glavni su kriteriji bili snaga, pouzdanost, što manja težina te što manja mogućnost onesposobljenja motocikla pri nezgodama.

Početak prilagodbe cestovnog motocikla u scramblera veoma je sličan kao i na bobberima i cafe racerima – skida se sve suvišno da se motocikl olakša. Priča se nastavlja podizanjem auspuha na višu poziciju (zbog manje mogućnosti oštećenja pri padu, ali više zbog toga da se ne dogodi da vam se oni napune vodom ako vozite kroz neki potočić, a motocikl vam se slučajno ugasi), postavljanjem užeg rezervoara goriva koji neće smetati koljenima, mekog sjedišta manjih gabarita jer grubi off-road motociklizam nije sport za suvozače, opremanjem kotača “kvrgavim” off-road gumama… Naravno, neke stvari (poput spomenutih guma) nisu bile dostupne u vremenima nastanka scramblera, već su nastale kasnije, razvojem off-road motociklizma. Bitno je napomenuti i kako je za scramblera manje važna krajnja brzina, već je bitno da on dobro vuče iz niskih okretaja, što se također moglo lako prilagođavati montažom znatno većih stražnjih lančanika.

Triumph scrambler
Iako je scrambler jedan od stilova u custom preradama, današnja moto industrija scramblere nudi već u serijskoj proizvodnji. Na slici: 2017 Triumph Street Scrambler.

Šezdesetih je scrambler doživio svoj revival, kada je nastao je stil street scramblera, koji su zapravo bili neznatno izmijenjeni cestovni motocikli koji su vizualno podsjećali na izvorne scramblere, no rijetko koji od njih je kupljen s namjerom ozbiljnije terenske vožnje. Za pravu terensku uporabu scramblere su zamijenili enduro i motocross motocikli, te se za njih nekoliko desetljeća nije čulo, sve do današnjih dana, kada su u sveopćoj trendovskoj retromaniji svoje mjesto našli i oni. Današnji su scrambleri veoma često mješavina cafe racera i scramblera, tako da je ponekad teško definirati o kakvom se stilu radi kod nekog prerađenog motocikla. Ono što današnje scramblere ostavlja čvrsto na asfaltu jest činjenica da veoma rijetko imaju ugrađene blatobrane, tako da bi vas već prvi metri vožnje po konkretnom blatu poprilično onesposobili, jer bi bili blatnjavi doslovno do vrha kacige.

Steve na scrambleru
1960-ih, u drugoj eri scramblera njihovoj je popularnosti svoj doprinos dao i svestrani Steve McQueen, vjerojatno najveći oktanski junkie u svijetu show business- a.

U Hrvatskoj je scrambler stil još u povojima, što ne čudi – trebalo je nekoliko godina da u inozemstvu već odavno popularne bobbere i cafe racere počnemo susretati i na našim cestama.

U nastavku: primjeri današnjih scramblera

Designed by T-mark Vinkovci