Schwindian

Schwindian

Schwindian by Slaven Horvat
Bilo je to negdje potkraj devedesetih. Toga sam dana, kao valjda i svakog drugoga tih godina konobario u kvartovskom bircu. Pred birtijom bila su parkirana dva automobila – Mercedes SL500 i prerada stare VW Bube u hot-rod stilu. Oko hot-roda okupilo se nekoliko ljudi.

Vlasnik Mercedesa pio je kavu za šankom i u jednom trenutku primjetio: “Vidiš ti to vani… Moj auto nitko ne gleda.”

Kreator atraktivnog hot-roda bio je moj poznanik, Vinkovčanin Slaven Horvat. Da me upitate za najkraći mogući opis Slavena Horvata, rekao bih “čovjek s crvima u dupetu”, što, barem u mom kraju, opisuje onoga tko nikad ne sjedi mirno.
Slaven nije onaj lik koji će doći s posla, otvoriti pivu i uhvatiti se daljinskog upravljača TV-a, već će se radije odvesti u susjedni Nuštar, te u garaži roditeljske kuće savijati, bušiti i variti neke komade metala.

Puno godina poslije spomenutog hot-roda, ili, da radije kažem – nekoliko projekata kasnije, Slavena je obuzela želja za svladavanjem vještine oblikovanja lima.
Oblikovanje pomoću vreće s pijeskom i čekića, a potom i tzv. “english wheel-a” izrađenog u vlastitoj radionici, poslije dosta vježbe počelo je davati dobre rezultate. Nakon izrade umanjene replike VW-a T1 na pedale, počeo je razmišljati o izradi retro-bicikla s dubokim blatobranima. Nakon kraćeg promišljanja i nekoliko skica započet je projekt “Schwindian”.

Prvi Slavenov projekt oblikovanja lima: VW T1 replika na pedale
Umanjena VW T1 replika – vježba oblikovanja lima

Projekt je, kao nikad ništa prije toga u njegovoj garaži, započeo malo naopako, naime – Slaven je bicikl počeo praviti od blatobrana. No dobro, prije toga je ipak odabrao 26-inčne kotače, a sa stražnjim mu se i posrećilo – u očevoj zbirci pod nazivom “šteta je to baciti” našao se i kotač koji je imao integriranu glavu s tri brzine i kočnicom. Po veličini pronađenih kotača izrezani su oblici blatobrana, te je uslijedilo savijanje. Ovaj put je veći dio posla odrađen na english wheelu, s nešto oblikovanja čekićem na komadu drveta za gornje rubove bočnih površina blatobrana, a svaki je blatobran izrađen od tri dijela – dvaju bočnih površina i trake koja ih spaja s gornje strane.
Tek nakon uspješno savijenih i povarenih blatobrana i štitnika lanca, te izrađene prednje vilice tipa “springer” uslijedila je izrada okvira bicikla. Kao glavni donator poslužio je isluženi Limexov bicikl čiji je luk prednje cijevi odgovarao obliku novoizrađenog blatobrana. Glavni kriterij pri dimenzioniranju okvira i smještaju srednjeg pogona bio je da stopalo biciklista u prednjem položaju pedale ne smije dodirnuti blatobran pri skretanju, čak ni ako se pedala pritišće petom.
Nakon što je geometrija podešena u pravac, okvir je uspješno zavaren tig-aparatom. Zavareni su i svi potrebni nosači, te projektiran i nosač sica s mogućnošću podešavanja naprijed-nazad, već prema visini biciklista. Za završetke blatobrana izrađeni su štitnici od aluminijskog lima s poliranim finišem, a birač brzina od nešto debljeg aluminija, također dovršen poliranjem . Uslijedilo je kitanje neravnina, “filer” i bojanje okvira u crno, a limenih dijelova u dvobojnu retro kombinaciju.

"Schwindian" by Slaven Horvat
Retro štih bicikla zapečaćen je pravim raritetom, starim engleskim “Brooks” sicem, te klasičnim guvernalom izrazito savijenim prema natrag, uz dodatak kožom obloženih ručki koje je Slaven također izradio sam. Na prednji je blatobran montiran far u kojeg su ugrađene LED diode i odgovarajuće baterije, na stražnji lijep i očuvan katadiopter skinut s nekog starog bicikla, također s ugrađenom trepćućom LED diodom.
Mijenjanje brzina izvedeno je putem poluge koja se proteže do ispod srednjeg pogona, a do glave na stražnjem kotaču na nju se nastavlja prijenos sajlom.

"Schwindian" by Slaven Horvat

Bicikl je Slaven time smatrao dovršenim, no ipak – ostao je jedan veliki nedostatak: cjevasti okvir bicikla izgledao je previše mršavo u usporedbi s dubokim blatobranima, trebalo je cijeli dizajn vizualno izbalansirati. Nakon kraćeg promišljanja, bicikl je dobio jednu ravnu limenu površinu između gornjih cijevi okvira, obojanu u istu dvobojnu kombinaciju korištenu na blatobranima, a pridodan mu je i lijep natpis u crveno-crnoj kombinaciji.

Retro zvijezda je rođena, bicikl koji plijeni pažnju gdje god da se pojavi. Još je veća atrakcija kad ga Slaven izvuče iz savršeno restauriranog VW T2 kombija.

Za to vrijeme, poučeni prijašnjim iskustvima, neki vlasnici sportskih Mercedesa svoje aute parkiraju podalje.

Designed by T-mark Vinkovci