Retro trkač iz Rijeke – CB 750 café racer

Retro trkač iz Rijeke – CB 750 café racer

Honda CB750F Cafe racer

Riječanin Karlo N. zaljubljenik je u motore, a café racer složen na bazi Honde CB 750F Super Sport kojeg ćemo vam danas opisati jedan je u dugom nizu motora koje je Karlo posjedovao u životu.

Motocikl je kupljen od drugog vlasnika u izvrsnom stanju, pa je Karla jedno vrijeme mučila dvojba da li ga uopće modificirati, jer Super Sport je nešto rijeđi model, a u dobrom, originalnom stanju postiže sve bolju cijenu. Ipak, na kraju je prevagnula prvobitna ideja prerade, zbog koje je motor i nabavljen.

Originalni CB 750F Super Sport iz 1978. godine, za razliku od starijih CB 750F imao je ispuh 4 u 1, malo uži i elegantniji tank goriva, nešto poboljšan ovjes, te snažniji kočioni sustav s dva diska naprijed i jednim pozadi (stariji modeli imali su jedan disk sprijeda i bubanj straga).

Honda CB750F Cafe racer

Prva bitna izmjena na Karlovom café raceru bila je montaža starijih žbičanih kotača umjesto comstar zvjezdastih felgi kojima je motocikl bio originalno opremljen. Uslijedila je i nabavka ostatka potrebnih dijelova, a uglavnom su nabavljeni na internetu, najvećim dijelom na njemačkoj stranici kickstartershop.de (“rep” motocikla, clip-ons upravljač, ručke…). Brzinomjer je također nabavljen na internetu, te je elegantno zamijenio prevelike originalne mjerne instrumente.

Auspuh motocikla je unikatno izrađen, također i prednji blatobran. Ovjes motocikla ostao je nepromijenjen, a okvir je morao biti skraćen u stražnjem dijelu, ispod sjedišta.

Honda CB750F Cafe racer

Bočno smještenu registarsku pločicu na fotografijama nećete ni vidjeti jer vlasnik tim smještajem nije zadovoljan i taj će se detalj vjerojatno još mijenjati. Doduše, da se radi o pločicama normalnog formata, a ne o hrvatskim registarskim jumbo-plakatima ni ovakav smještaj ne bi bio nikakav problem.

Lakiranje je odradio studio Požar Art po vlasnikovim sugestijama, a Požar je cijeloj priči dodao i neke svoje finese – malo jedva primjetnih zrnaca boje bakra u osnovnoj boji motocikla. Jedna od Karlovih inspiracija je i humanitarna manifestacija Distinguished Gentleman’s Ride, pa bok njegovog motocikla krasi i logo “Zenith” satova, jednog od njihovih sponzora.

Točka na “i” bio je foto session pod vodstvom Karlova brata, čovjeka sa smislom za kadar i detalje.

Nakon više od četiri godine, koliko je trajao projekt prerade (uglavnom zbog nedostatka slobodnog vremena), njezin je rezultat u potpunosti usrećio vlasnika. Lijep café racer izrazitog retro stila plijeni poglede gdje god da se pojavi, a poseban šarm daje mu prava oldtimerska baza i sve ono što ona sa sobom nosi, počevši od paljenja motocikla na kick-starter, ali i mogućnosti da na motociklu uspijete zaprljati ruke ili odjeću.

Valja napomenuti i da je Karlo u preradi motocikla imao stalnu pomoć prijatelja Sandija, vrhunskog mehaničara i zaljubljenika u motore, a ne smijemo zaboraviti ni bitan detalj kojeg samograditelji redovito zaborave spomenuti – strpljenje Karlove supruge zbog njegovog učestalog boravka u garaži.

Ako niste pravi ljubitelj prerada, vjerojatno ćete razmišljati da li je vlasnik motora ovom preradom dobio ili izgubio. Oni pravi, a među njima je i Karlo, nemaju takve dvojbe – oni znaju da osmisliti i uspješno realizirati ovakvo vozilo rezultira neizmjernim zadovoljstvom.

 

Designed by T-mark Vinkovci