Kerefeke – put do šarenog uspjeha

Kerefeke – put do šarenog uspjeha

Kerefeke - šareni svijet mašte

Ovo što ćete danas ovdje vidjeti mogli bi nazvati univerzalnom modom spojivom s mnogim stilovima, no jedno je sigurno – artikli branda Kerefeke i suvremeni, evoluirani pin-up stil savršeno pristaju jedno uz drugo.

Kerefeke, tj. izvoditi kerefeke u slobodnom bi prijevodu značilo ludirati se, izmotavati se, ponašati se čudno, izvoditi nešto smiješno i neprimjereno. Taj veseli pojam pokazao se najboljim mogućim imenom, geografski poznat mnogo šire no što bi se ikad nadali. Gdje god se Kerefeke pojavile, ime je često ono prvo što privuče pažnju, čak i prije no što potencijalni kupac ugleda proizvode.  A kad ih ugledaju, svide se mnogima, pa i muškarcima: “Ne biste vjerovali koliko se često dogodi da dečki svojim curama kupe Kerefeke suknju”, rekla nam je Melita, autorica branda Kerefeke.

Šareni Kerefeke svijetPriča o Kerefekama započela je izradom unikatnog nakita prije nešto manje od decenije. Melita je svoje ogrlice, narukvice i ostalo u početku izrađivala besplatno, one su bile hobi koji ju je smirivao u jednom ne baš sjajnom razdoblju njezina života, a darivala ih je rođacima i prijateljima iz bliske okoline.

Vremenom je potražnja porasla, a s njezinim porastom dogodila se i komercijalizacija, te unaprijeđenje ponude šarenim, lepršavim suknjicama i pratećim dodatcima. Taj je program ubrzo postao glavni u ponudi, izguravši izradu nakita na drugo mjesto jer Melita jednostavno više nije imala vremena za sve. Šarene materijale s raznim tiskanim uzorcima nabavlja u inozemstvu u dobro opremljenim veletrgovinama tekstilom (po ne baš niskim cijenama), a od kupovine putem interneta odustala je nakon prvog pokušaja kad od tog “mačka u vreći” nije vidjela ni mačka, a ni vreće.

Prve značajnije prodajne rezultate Melita je doživjela na sajmu antikviteta u osječkoj Tvrđi, te sudjelovanjem na osječkom ReArt festivalu, gdje su Kerefeke ubrzo osvojile poklonike retro stila. Potom je na Backyard festivalu u Donjem Miholjcu 2015. godine uspjela prodati toliko suknji, da je pol festivala paradiralo u Kerefekama.

Iste je godine neočekivan uspjeh doživjela na popratnom sajmu Vinkovačkih jeseni 2015. godine. Preko dana prodavala je na štandu, noću je šila da joj ujutro štand ne osvane poluprazan, a morala je povući i većinu suknji koje je poslala u butike svojih partnera.

Melita i Bepo na štandu "Kerefeke"
Melita i pomoćnik Bepo na štandu “Kerefeke”

2015. godina je za Melitu bila pravi bum – Kerefeke su uhvatile zalet.

Jedan od ključnih poteza bio je i sudjelovanje na varaždinskom Špancirfestu 2016. godine. Roba je bila razgrabljena, potvrdilo se time da je Melita cijelo vrijeme na dobrom, šarenom putu uspjeha. Prodajni uspjeh nisu slijedila organizacijska poboljšanja, pa tako Melita svoje Kerefeke i dalje izvodi sama, uz povremenu pomoć majke i kćeri, ali ozbiljno razmišlja o proširenju tima.

To joj i mi želimo, pa da u Kerefeke obuče barem pola svijeta.

Više informacija: https://www.facebook.com/kerefeke/

Foto: Kerefeke

 

Designed by T-mark Vinkovci