Projekt “Pukovnik” – Vespa u vojnom stilu

Projekt “Pukovnik” – Vespa u vojnom stilu

"Pukovnik", military Vespa Zorana Ninića

Ima to nešto hipijevsko u meni što nikako ne voli rat niti bilo što vezano uz njega. Ostajem hladan na bilo kakve artefakte vezane uz rat ili vojsku – šljemove, puške, municiju, topove, tenkove, pa i vozila, ali vozilo iz današnje priče doživljavam skroz bezopasnim.

Ono – dajte, molim vas, Vespa i rat?! Još kad čujem da je baza ovog uratka indijska LML Vespa, to mi nekako dođe na isto kao da ste po njoj polijepili cvjetiće. Mislim, ne’š ti ratnika… Indijac čiji je ćaća Talijan. Nikad od toga Rambo.

Kako god. Smatrali vi Pukovnika pravim vojnikom, ili kao ja – hippie-warriorom za izlete do prigradskih livada i šumaraka, zanimljiv i atraktivan, on je tu pred vama. Upoznajte i njegovog autora.

Zoran Ninić na svom uratku
Zoran Ninić na svom uratku

Zorana Ninića, predsjednika Vespa kluba Šibenik poznajem već nekoliko godina. Imali smo iste motore, osim što je on na svojoj listi custom-izmjena imao barem 60-70 točaka – razne aftermarket kromirane dodatke, white wall gume, kožne resice, ape-hanger upravljač… Puno, puno toga. To kad uhvati čovjeka, to vam bude kao neka bolest. Ako kroz mjesec-dva ništa ne promijeniš na motoru, počnu ti se tresti ruke, znojiti dlanovi i sušiti grlo.

Sve je bilo u redu, dok Zoran nije prodao tu svoju Hondu Shadow i kupio mat-crnog Harley-Davidson Sportstera. Ne moš na to stavit kromirane dodatke. Ne moš na to stavit kožne resice ni veliki windshield s dva dodatna fara. Ne možeš. Ne ide to na mat-crnog Sportstera.

I tako je naš Zoran samoga sebe lišio onoga što ga je činilo sretnim – čačkanja po motoru. Kad je shvatio da to tako neće ići, nabavio je staru Vespu i od nje napravio bobbera. Ovo što sada gledate već je drugi ozbiljan projekt na bazi Vespe.

Projekt Pukovnik započet je u listopadu 2015. Baza projekta je LML Vespa T5, indijska inačica originalne talijanske Piaggio Vespe, priznata kao ravnopravna od strane Vespa asocijacija i klubova. Zoran je svoju T5 Vespu nabavio u srednje žalosnom stanju, te ju na samom početku temeljito rastavio do zadnjeg vijka.

Razlika između stražnjeg kraja LML i Piaggio Vespe
Razlika između stražnjeg kraja LML T5 i Piaggio Vespe – kod LML Vespe (lijevo) vidljiv je nelijep, ravno odrezan stražnji kraj, koji je zapravo naknadno dodani lim kojeg se može odstraniti, a ispod kojeg se nalazi ljepše oblikovan, izvorni stražnji kraj originalne Piaggio Vespe (desno).

Prvi je bitan zahvat bio odstranjivanje stražnjeg dijela lima, naime, “Indijka” ima neugledan četvrtasti završetak limarije, sasvim nepotrebno navaren na uobičajeni Vespin stražnji kraj. Podnica tj. nogostupi T5 Vespe imaju oveće rupe na limu koje služe za pričvršćenje gumenih obloga koje Zoran nije htio na svom Pukovniku, pa je preko podnica jedostavno navario druge limove. Cijeli projekt Pukovnik je zapravo veselje čovjeka koji se prvi put u životu uhvatio konkretnijih zavarivanja i lakirerske pripreme, pa se tu može naći i nekih propusta, no Zoran u vezi toga kaže: “Ovo nije restauracija pa da sve mora biti idealno. Ne smije. Vespa je military style, a stvari za rat su se pripremale na brzinu. Sklepaj i idi pucati. “Picikato” tu ne igra. Namjerno sam radio sve sam jer sam znao da neće sve ispasti idealno. Takva je priča ove Vespe. A mogla je i na otpad, što se tiče bivseg vlasnika.”  Zoran ističe da su mu uzori Wheeler Dealers: kupi-sredi-prodaj. Cilj je da se se nešto zaradi, ili barem da se ne ode u trošak dok se vozilo koje je bilo namijenjeno otpadu vraća na cestu, gdje mu je i mjesto.

Paralelno sa pripremom osnove odvijala se i nabavka dodataka vojnoga porijekla za montažu na Pukovnika. Nabavljene su dvije različite kutije za municiju, prastara vojna limena čuturica, vojni ašovčić s drvenom drškom i kožnom futrolom, vojna porcija u izvornoj presvlaci, maskirno šatorsko krilo za izradu presvlake rezervnog kotača, redenik sa lažnom municijom, fišeklije, protupožarni aparat…

Kroz cijeli rad, popraćen temom na Vespa Club Croatia forumu, protezale su se rasprave da li je šteta ili ne modificirati vozilo i slagati od njega neku svoju viziju, a ne restaurirati u pravcu njegova izvornog stanja, što je uobičajenije. Već se na tom forumu dalo vidjeti da ima sasvim dovoljno ljudi koji su počeli shvaćati ljepotu i vrijednost stvaranja “custom” vozila. Kad kažem “vrijednost”, mislim zapravo na skroz apstraktnu vrijednost, zadovoljstvo koje stvaranje personaliziranog vozila donosi svome kreatoru, te poglede svih onih koji će takvo vozilo proučavati sa znatiželjom.

Nakon zavarivanja podnica krenule su i ozbiljne preinake. Ispod lijevog “bubrega” (kako vespaši nazivaju poklopce na bokovima Vespe ispod sjedišta) izvađen je rezervni kotač, obučen je u navlaku od šatorskog krila te montiran ispod upravljača, na mjesto na kojem se inače nalazi pretinac za sitnice. Funkciju toga pretinca preuzela je kutija za municiju, ukomponirana u taj već spomenuti lijevi “bubreg”, što je i najupečatljiviji stilski dodatak ove Vespe. Na prednjem je blatobranu dodana replika registarske pločice u oldtimer stilu, na koju je kasnije napisan i “registarski broj” V35P4. Ako iz tog broja odmah niste pročitali “VESPA”, onda ste jednostavno preozbiljni za ovaj članak.

"Pukovnik", military Vespa Zorana Ninića

Ostatak rada sveo se uglavnom na pričvršćenje sve te vojne opreme, te pripremu za bojanje. Bojanje je izvedeno uz pomoć Zoranovog prijatelja, također hobi-majstora i na njegov rad nije bilo zamjerki. U posljednjoj fazi na red je došlo i sjedište iz kućne radionice, na kojeg je montirana još jedna vojna kutija za municiju. Na sjedište i ja imam primjedbu: zar ovaj ratnik služi samo za suho vrijeme? Što ako padne kiša?

Sve u svemu, projekt Pukovnik je uspješno dovršen. I zajamčeno donosi osmijeh na lice svakome tko ga pogleda. Takav završen, preselio je u prostore Muzeja automobila “Ferdinand Budicki”, koji osim izlaganja oldtimera restauriranih u izvorno stanje pokazuje interes i za ovakve vesele prepravke.

A Zoran je i dalje često u svojoj igraonici. Na redu su neke nove ideje, neki novi projekti. Ne sumnjajte – čut ćete još o njemu.

 

 

 

 

Designed by T-mark Vinkovci