Osječki Sajam antikviteta

Osječki Sajam antikviteta

Osječki Sajam antikviteta

Svake prve subote u mjesecu, u Osijeku se održava Sajam antikviteta.  Na savršeno pogodnoj lokaciji, u središtu barokne Tvrđe, ovaj sajam privlači brojne izlagače i posjetitelje.

Namještaj, slike, posuđe, stari radio-aparati, gramofonske ploče, različite svjetiljke, ručni mlinovi, satovi, vage, knjige, odjeća, vojna oprema iz davnih ratova, samo su dio svega što ovaj sajam nudi zainteresiranima, a dozvoljena je i prodaja novoizrađenih rukotvorina koje se uklapaju u tematiku.

Mnogi posjetitelji sajmom prođu iz čiste znatiželje, neki od njih su specijalizirani kolekcionari, a često se vizualno zanimljivi predmeti kupuju u svrhu dekoracije interijera.

Stari mlinac
Upravo je patina stara više desetljeća, poput ove na mlinu s fotografije, ono što neke predmete čini poželjnima, osobito ako tragate za dekoracijama retro štiha

Ako vam izmakne željena starina, tugu možete utopiti u čaši na nekoj od okolnih terasa kafića, a ako si time otvorite apetit, na zapadnom rubu sajma smješteni su štandovi s pekarskim, te tradicionalnim suhomesnatim proizvodima.

Vidimo se u Osijeku prve subote u lipnju.

 

Designed by T-mark Vinkovci