Opel Kadett C

Opel Kadett C

Za razliku od Ford Escorta Mk1 kojeg smo prvog opisali kao potencijal za uređenje i prerade kojeg je moguće pronaći i kod nas, Opel Kadett C bio je puno zastupljeniji na našim cestama, te ih se još uvijek može naći u konkretnom broju.

 

Kadetti - sve karoserijske izvedbe

Produkcija ovog Kadetta trajala je od 1973 do 1979, a moguće ga je bilo nabaviti u 5 karoserijskih izvedbi: “Limousine” sa 2 ili 4 vrata, hatchback naziva “City” s 3 vrata, “Caravan”, također s 3 vrata, lijep “Coupé”, te “Aero”, model s dvodijelnim targa-krovom, rađen u koprodukciji s karoserijskom radionicom Baur. Na našim cestama uobičajene su bile sve izvedbe osim modela “Aero”. Kadett C bio je pogonjen benzinskim motorima zapremnina 1.0, 1.2, 1.6, 1.9 i 2.0 L.

Opel Kadett C u svojim je standardnim izvedbama bio veoma jednostavan auto – motor smješten sprijeda pokretao je stražnje kotače, a komponente ovjesa i pogona nisu sadržavale nikakva komplicirana rješenja. Nešto kompleksnije bile su izvedbe Rallye i GT/E čiji su motori razvijali i do 110 KS (s motorima 2.0 L). U Hrvatskoj se ovi automobili mogu naći u znatnijem broju i naravno -u različitim stadijima očuvanosti, a a kako bi oni sve mogli izgledati, pokušali smo vam dočarati foto-galerijom na kraju članka.

Designed by T-mark Vinkovci