Old school & Rockabilly festival na jezeru

Old school & Rockabilly festival na jezeru

Najzagriženije poklonike oldschool, rockabilly & pin-up doživljaja nisu mogli otjerati ni sivi oblaci iznad Baranje
Najzagriženije poklonike oldschool, rockabilly & pin-up doživljaja nisu mogli otjerati ni sivi oblaci iznad Baranje (foto: Nenad Milić)

17. lipnja 2017. na Šećeranskom jezeru pokraj Belog Manastira održan je prvi Old school & Rockabilly festival na jezeru.

Organizator događaja potrudio se na tu atraktivnu lokaciju dovesti zemljopisno i kronološki raznolike automobile i motore, te dva iz prve lige hrvatskih rockabilly bendova – Johnny and his Rockin’ Tunes iz Zagreba i Cat Paws iz Daruvara.

Među vozilima, posebnu pažnju plijenili su ’66 Ford Mustang, ’76 Chevy Camaro i lijep MG B roadster, no bile su tu i tri atraktivne i lijepo uređene VW “bube”, Zastava 750, Zastava 101, Mercedes-Benz W115, Volvo 244, Lada 2101, a pogledi posjetitelja lijepili su se i za nešto novije automobile Pontiac Firebird iz 1986 i Chrysler 300.

Automobili kao atraktivna kulisa na nasipu
Automobili kao atraktivna kulisa na nasipu (foto: Krunoslav Turda)

Automobile je organizator smjestio na vrh nasipa i tako ostvario zanimljivu kulisu. Cijeli je događaj, nažalost, kvarilo naglo pogoršanje vremena – kiša nije padala, no cijelo je vrijeme prijetila iz mase sivih oblaka koji su se toga dana skupili nad Baranjom. Zahladilo je i jak se vjetar podvijao pod suknje djevojaka skockanih u pin-up stilu, a nosio je i poluispijene čaše piva po stolovima, tako da je najbolje rješenje bilo svoje pivo ne ispuštati iz ruku. Ipak, najžešće rockabilly freakove ništa nije omelo u omiljenoj im zabavi.

Dobra zabava na rockabilly koncertu (foto: Nenad Milić)
Dobra zabava na rockabilly koncertu (foto: Nenad Milić)

Johnny and his Rockin’ Tunes i Cat Paws svoj su posao obavili kao i uvijek – vrhunski i još jednom pokazali zašto ih ljudi vole i zovu na većinu događaja ovakve vrste.

Johnny and his Rockin' Tunes, Cat Paws i DJ Bronco - zajednička fotografija nakon svirki (foto: Nenad Milić)
Johnny and his Rockin’ Tunes, Cat Paws i DJ Bronco Boobalooga – zajednička fotografija nakon svirki (foto: Nenad Milić)

U nastavku vam donosimo galeriju izvrsnih fotografija autora Nenada Milića, te se nadamo da ćemo se opet vidjeti sljedeće godine, na istom mjestu i uz bolje vremenske uvjete.

 

Designed by T-mark Vinkovci