Novi Jawa motocikli – jedan od najljepših “revivala” klasike u auto-moto industriji

Novi Jawa motocikli – jedan od najljepših “revivala” klasike u auto-moto industriji

Jawa 300
Jawa 300

Ne, naslov nije ni malo bombastičan, shvatit ćete to pregledom fotografija, ali članak spada u kategoriju “beskorisno znanje” jer je vrlo vjerojatno da ove Jawe nikada nećete voziti.

Nova Jawa proizvod je indijske tvrtke Classic Legends Private Ltd (dio moćne grupe Mahindra), koja je s češkom tvrtkom Jawa Moto (koja sad pod imenom Jawa nudi tek beznačajne kopije Yamahinih enduro motocikala) sklopila licencu o korištenju imena Jawa, ali s dozvolom za prodaju samo na indijsko tržište i tržište skupine zemalja ASEAN (jugoistočne azijske države – Kambodža, Indonezija, Filipini, Vijetnam, itd.).

Šteta, jer bi četverotaktnu Jawu prekrasnog retro-dizajna i izvrsnih karakteristika (odličnih 27 KS iz 293 ccm radnog obujma, povezanih na kotač putem 6-brzinskog mjenjača) po povoljnoj cijeni (oko 2000 € u Indiji) rado vozili mnogi.

Češka Jawa u Indiji ima kultni status. U Indiji je još od 1960-ih postojala tvornica koja je sve do 1996. godine proizvodila dvotaktne motocikle Jawa. Fanatični poklonici branda i danas voze tisuće primjeraka tih motora, stoga ovaj potez Indijaca ne čudi.

Jawa, novi stroj
Jawa, novi stroj: jednocilindrični četverotaktni motor zapremnine 293 ccm, hlađen vodom, 4 ventila, ubrizgavanje goriva, 27 KS, 28 Nm (pri nepoznatom broju okretaja), 6-brzinski mjenjač…

Pogonski stroj ovih motocikala nastao je iz jednocilindrične četverotaktne mašine motocikla Mahindra Mojo XT300, koja je doživjela već nekoliko poboljšanja i trenutno važi za veoma pouzdan stroj. Prva je pomisao da su joj naknadno dodani lijepi ukrasni retro-dekli, te više estetsko nego funkcionalno razdvajanje ispuha u dvije ispušne cijevi, no priča kaže da je kućište motora zapravo novoizgrađeno, uz korištenje provjerenih elemenata iz agregata motocikla Mojo. Za ovaj dio bio je zadužen talijanski maher Ampelio Macchi, zaslužan za mnoge uspjehe brandova Cagiva, Aprilia i Husquarna.

Okvir i ostatak ovih motocikala zajednički su rad talijanskog i indijskog tima, a dizajn starih Jawa slijede jednako uspješno. Sam okvir postoji u verziji s klasičnom stražnjom viljuškom s dva amortizera za do sad predstavljene modele 300 i Forty Two, a u planu je i bobber verzija imena Perak s “lažnim”, ogibljenim hardtailom (iliti softail verzija, kak bi to rekli ljubitelji Harley-Davidsona). Prednja viljuška je klasična teleskopska, odjevena u zaštitne cijevi, poput onih na Jawama iz sredine prošlog stoljeća.

Jawa Forty Two
Jawa Forty Two

Tri elementa dizajna oduševit će Jawa freakove: ukrasna školjka fara koja koja na vrhu ujedinjuje teleskope prednje viljuške na modelima 300 i Perak, totalno klasičan Jawa tank, kao preslikan iz 1950-ih na sva tri modela, te oblik airboxa i ukrasnih poklopaca ispod sjedišta na 300 i FortyTwo. Ravno sjedište također doprinosi klasičnom Jawa-izgledu, dok je sjedište i prostor ispod njega na Perak-u ipak u stilu bobbera, nešto manje unikatno i prepoznatljivo.

Motocikli su postavljeni na klasične žbičane kotače veličine 18 inča naprijed i 17 pozadi, a za kočenje se brinu 280-milimetarski disk s ABS-om sprijeda, te bubanj promjera 153 mm straga.

Lineup: Jawa Perak (u planu za budućnost) i već u prodaji - Jawa 300 i Forty Two
Lineup: bobber Jawa Perak (u planu za budućnost), te već u prodaji – Jawa 300 i Forty Two

 

U svakom slučaju, ljubitelji klasike, osobito oni poput mene, koji sam Jawa motocikl i osobno posjedovao (doduše, iz ranih 80-ih) te proveo valjda bar stotinu sati čitajući o brandu, proučavajući njegovu povijest i gledajući fotografije, radije će pročitati članak o lijepim motociklima klasičnog dizajna, nego o bilo kojem električnom kakvima nas deprimiraju u posljednje vrijeme.

Nepobitna je činjenica da ćemo, vjerojatno, jednog dana svi voziti električne motocikle.

Mnogi među nama se nadaju da će to biti što kasnije.

Fotografije: www.jawamotorcycles.com

Designed by T-mark Vinkovci