Naši, a svjetski: SPER regleri za motocikle, ATV-e, vanbrodske motore…

Naši, a svjetski: SPER regleri za motocikle, ATV-e, vanbrodske motore…

SPER regler, model 14V-3FHVSP-30A-BX-KS-LI
Jedan od najprodavanijih SPER reglera, model 14V-3FHVSP-30A-BX-KS-LI

Da li ste ikad čuli za vozilo bez mana (osim Golfa II dizela, naravno), koje se baš ni malo ne kvari i traje 10-20 godina, samo uz najosnovnije održavanje? Vjerojatno niste. Čak i japanski motocikli imaju mane. Svaki model po jednu-dvije, rekao bih, tek da se dokaže ljudskost superiornih japanskih inžinjera. Ponekad je to kuplung elektropokretača (Yamaha Drag Star 1100), nekad stator alternatora (Kawasaki VN900) ili TPS/CPS senzori na mnogim novijim motorima.

Znam malo pretjerati hvaleći svoju Hondu Shadow 750 ACE kao motor bez mane, jer i taj motor ju je imao. No, te 2011. godine tu sam manu otklonio, lako i jednostavno – umjesto originalnog ispravljača/regulatora napona (“reglera”) kakav mi je izgorio na otprilike 65,000 km, kupio sam hrvatski proizvod, regler SPER (Servis profesionalne elektronike Rajak, vl. Đuro Rajak, Zagreb).  Ne mogu reći da nisam imao dvojbe oko toga, ali one rijetke informacije koje su se tada mogle naći o reglerima Đure Rajaka bile su su pozitivne. Trebalo je, doduše, riješiti par problema vezanih za ugradnju drugačijeg reglera – zbog velikog aluminijskog hladila regleru sam morao pronaći drugo mjesto. Originalni je bio smješten ispod desnog bočnog plastičnog poklopca pod vozačkim sjedištem, kod pretinca s osiguračima, na komadu lima koji mu je služio kao hladilo.

Originalni Hondin regler i SPER regler 14V-3F-15A-B ugrađen na Hondu Shadow 750 ACE
Originalni Hondin regler (lijevo) i SPER regler 14V-3F-15A-B ugrađen na Hondu Shadow 750 ACE (desno)

U mom slučaju, SPER regler je bio 3-4 puta veći od originalnog i nije ga bilo moguće ugraditi na isto mjesto. Regler sam ugradio na okvir motocikla s lijeve strane, izvana, niže plastičnog poklopca pretinca za alat. Osim kroz okvir motocikla, i kroz regler je bilo potrebno probušiti rupe za ugradnju, jer je zbog veličine reglera i njegove univerzalnosti, tj. potrebe za smišljanjem mjesta i načina ugradnje proizvođač bušenje rupa prepustio kupcima. Preporuka je kroz hladilo (nipošto kroz srednji ravni dio, jer tamo je zalivena elektronika!) rupe bušiti laganim pritiskom na stolnoj bušilici, sa stražnje (ravne) strane, jer ćete pri bušenju običnom bušilicom zbog ukošenih pera hladila lako slomiti svrdlo. Kabel nije bilo potrebno produživati, jer svaki SPER regler dolazi s 80 cm kabela. Za taj kabel je bila vezana i jedina zamjerka – bio je bijele boje, a zbog planiranog mjesta ugradnje dio kabela je vidljiv. Taj vizualni problem nije bilo teško riješiti, trebalo je kupiti i crni bužir. Danas SPER regleri već u originalu dolaze s crnim kabelom.

SPER regler ugrađen na Kawasaki KLE 500
SPER regler 14V-3FHVSP-30A-AX-K ugrađen na Kawasaki KLE 500 ( www.kle-croatia.com )

Nisu ni ovi regleri uvijek bili savršeni, trebalo je nešto vremena da se iskristalizira kvaliteta/nekvaliteta svih materijala koje je Đuro Rajak u početku koristio, o čemu on kaže:

Od 2011. godine sam radio neke izmjene u kontrolnoj elektronici i prije 2,5 godine promijenio zalivnu masu i napravio dodatnu zaštitu elektronike radi problema sa vlagom. Od tada više nemam problema sa vlagom.

Nisam ni ja imao problema s vlagom na svom SPER regleru. Jedini “problem” je taj što je s njega otpala bijela naljepnica/etiketa, što mi je i drago jer mi bez nje bolje izgleda. Današnje mjerenje napona kaže da regler puni 14,1 V pri dodanom gasu. Od ugradnje je prošlo 9 godina, a motor je od tada prešao skoro 90.000 kilometara.

Do sad postoji 20 verzija SPER reglera, a cjenovni rang je od 335 do 750 kn, ovisno o modelu. Na tržištu zamjenskih dijelova se često nađe i jeftinijih rješenja, no od onih originalnih, Đurini su regleri uglavnom jeftiniji, a treba naglasiti da osim reglera za svoj novac dobijete i pomoć pri detekciji kvara (jer vam Đuro Rajak neće prodati regler, ako nije sigurno da je u njemu problem):

Čini se da cjenovno nisam baš previše povoljan za neke motocikle. Proizvodnja je manufaktura i maloserijska, a takva košta. Najveća prednost je što kupac kupujući regler od mene može računati i na besplatnu telefonsku pomoć (a često i radim detekciju problema na motociklima) kod problema sa punjenjem akumulatora. Često problemi u instalaciji prouzroče kvar na regleru, tako da je zamjena reglera samo dio rješenja problema.

Na svojoj stranici regleri.sper.hr Đuro Rajak navodi nekoliko stotina modela motocikala, ATV-ova, vanbrodskih motora i radnih strojeva na koje su do sada uspješno ugrađeni njegovi regleri, a o najtraženijim modelima kaže:

Top prodajni model je regler 14V-3FHVSP-30A-AX-KS-LI (30A 3 faze za preko 8000 rpm) – 4 godine garancije. Za Polaris quadove prodajem isti regler u debljem kućištu sa 5 godina garancije:  14V-3FHVSP-30A-BX-KS-LI.  Regler je usporediv sa Shindegenovim reglerom SH847 (50A struje i serijski regler). Mislim da jedini na svijetu proizvodim trofazni serijsko-paralelni regler gdje paralelni regler proradi tek ako napon poraste 0,25V preko napona koji regulira serijski regler. Paralelni regler služi za deblokadu trofaznog serijskog reglera (3 thy + 3 diode) iznad 8000 rpm. Kod monofaznih reglera tog problema nema.

Korisnici njegovih reglera prepoznali su trajnost i pouzdanost, a zadovoljni kupci najbolja su reklama. Iako SPER ne proizvodi reglere za baš sve motocikle (za moj BMW R80 RT iz 1987. godine nije bilo reglera u Rajakovoj ponudi), vjerujem da ću u slučaju potrebe za reglerom uvijek prvo potražiti regler Đure Rajaka, puno radije nego originalni.

 

Tekst: Krunoslav Turda

https://regleri.sper.hr

www.sper.hr

Letak o reglerima 14V-3FHVSP-30A-AX-KS-LI i 14V-3FHVSP-30A-BX-KS-LI:

https://www.regler.sper.hr/HVSP_flyer_all2.pdf

Designed by T-mark Vinkovci