Muzej automobila Ferdinand Budicki – nezaobilazni fragmenti automobilske povijesti

Muzej automobila Ferdinand Budicki – nezaobilazni fragmenti automobilske povijesti

Postava Muzeja automobila "Ferdinand Budicki"

Prije nekoliko dana mogli ste pročitati kako je izvjesni Tony Seba, profesor ekonomije sa Sveučilišta Stanford izračunao da ćemo za osam godina svi voziti električne automobile.  Dobra terapija za zaboraviti taj horror scenarij mogla bi vam biti posjeta Muzeju automobila “Ferdinand Budicki” u Zagrebu.

Muzej “Ferdinand Budicki” u posljednje se vrijeme često pojavljivao u medijima zbog priče o izostanku potpore gradskih vlasti koja je ovaj vrijedan projekt dovela do ruba egzistencije. Muzej za sada još opstaje, a 30 kuna, koliko stoji redovna karta za odraslu osobu, za svakog su ljubitelja automobila minimalna investicija za  atraktivan doživljaj.

Budući da su izloženi automobili većim dijelom vlasništvo privatnih osoba, ustupljeni Muzeju na korištenje, postava nije uvijek ista, jer je uvijek moguće da je vlasnik privremeno izvezao automobil zbog npr. učestvovanja na nekom oldtimer rally-u ili slično. Osobno sam žarko želio uživo pogledati Jaguar E-type, jedan od najljepših automobila svih vremena, no dana kada sam posjetio muzej nije ga bilo među eksponatima. Drugo malo razočaranje direktno je vezano za situaciju s prostorom u kojoj se muzej nalazi – automobili su zbijeni poput sardina, tako da većinu njih nije moguće vidjeti s boka, što je svakako velik nedostatak. Ipak, ovoliko zanimljivih povijesnih vozila na okupu zaokupiti će vas u dovoljnoj mjeri da ćete zaboraviti na sve te nedostatke, a osim samih vozila, pažnju će vam zaokupiti i priče iz automobilske povijesti u Hrvatskoj, ispisane na velikim panoima smještenim na zidovima muzeja.

Izdvojiti ćemo ovdje, s kratkim opisima, nekoliko automobila iz različitih razdoblja i s različitih strana svijeta.

Ford Model T

Ford T

Ford T, popularni “Thin Lizzy” prvi je velikoserijski automobil na svijetu. Njegova je proizvodnja trajala od 1908. do 1927. godine. Zbog precizno planiranog proizvodnog procesa te serijske proizvodnje na tekućoj traci, umjesto sastavljanja jednog po jednog vozila, ovaj je automobil svojom cijenom bio dostupan američkoj srednjoj klasi, te je stoga proizveden u više od 15 milijuna primjeraka (prema nekim izvorima i 16 milijuna). Model izložen u muzeju Ferdinand Budicki je verzija Roadster, proizveden 1922. godine. Snaga ovog automobila je “strašnih” 20 KS, maksimalna brzina 65 km/h, a njegov dizajn koji podsjeća na kočiju i drveni kotači svojevrstan su vremeplov koji će vas odvesti u doba neposredno prije prohibicije u USA.

Citroën DS

Muzej automobila "Ferdinand Budicki" - Citroen D SpecialJedan od najljepših i najutjecajnijih europskih automobila svih vremena, napredne aerodinamike i komplicirane konstrukcije, bio je prvi serijski automobil s ugrađenim disk-kočnicama. Primjerak izložen u muzeju je D Special, proizveden 1974. godine. Ovo je sigurno automobil kojih je sve manje, jer njegova restauracija spada u zahtjevnije poduhvate, stoga ne propustite priliku uslikati se pored njega (u muzeju “Ferdinand Budicki” fotografiranje je dozvoljeno).

Audi 100 Coupé S

Muzej automobila "Ferdinand Budicki" - Audi 100 Coupe S

Ovaj je automobil coupé verzija prve linije Audija 100, a poprilično je atraktivniji od bazne sedan verzije. Izloženi primjerak proizveden je 1971. godine, pokretao ga je motor zapremnine 1871 ccm, snage 83 kW (115 KS), sposoban za maksimalnu brzinu od 190 km/h. U usporedbi s blizu 800.000 primjeraka sedan verzije, Coupé S proizveden je u svega 30.687 komada. što ga čini dovoljno rijetkim za postizanje visoke cijene – na www.mobile.de prodavač je crvenog Coupé S iz 1974 godine, od prvog vlasnika i s manje od 15.000 prijeđenih kilometara zacijenio visokih 54.850 eura. Primjerak izložen u zagrebačkom muzeju u izvrsnom je stanju, lijepe metalik-srebrne boje, te vjerojatno također ima visoku vrijednost.

Lincoln Continental Mark IV

Muzej automobila "Ferdinand Budicki" - Lincoln Continental Mark IVLincoln Continental Mark IV iz 1959. godine, izložen u muzeju, primjerak je pomalo zbrkane nomenklature. Naime, ovaj je model zapravo treća generacija Lincolnovog model Continental, a svega godinu dana ranije identičan se model zvao Mark III. Za prosječnog je europljanina ovaj automobil popriličan šok – dugačak je tek nešto ispod 6 metara, a težak više od dvije i pol tone. Ako ste ljubitelj američkih 50-ih godina, ovaj će automobil za vas biti vrhunski vizualni doživljaj i biti ćete zadovoljni što je i on među onim automobilima u muzeju koje možete nesmetano pogledati sa svih strana.

Citroën SM

Muzej automobila "Ferdinand Budicki" - Citroen SM

1968 godine tvrtka Citroën kupila je tada posrnulog talijanskog proizvođača sportskih automobila, tvrtku Maserati, s namjerom kombiniranja Maseratijevih V6 motora vrhunskih performansi sa svojom, već postojećom tehnologijom naprednog hidro-pneumatskog ovjesa. Citroën SM predstavljen je javnosti 1970. godine u Ženevi, bio je pogonjen Maseratijevim 2.7 i 3.0 litrenim motorima snage 170 i 180 KS, s 5-stupanjskim ručnim ili Borg Warner 3-stupanjskim automatskim mjenjačem. Automobil je imao koeficijent aerodinamike 0.26, što je za to vrijeme bio izvrstan rezultat. Proizvodnja ovog automobila prekinuta je 1975 godine nakon bankrota tvrtke Citroën, kada ju je preuzeo Peugeot (1974.). Proizvedeno je ukupno 12.920 komada modela SM.

Auto Union DKW F12 Roadster

Muzej automobila "Ferdinand Budicki" - Auto Union DKW F12

Grupacija Auto Union bila je sastavljena iz 4 tvrtke – Audi, DKW, Wanderer i Horch. Auto Union DKW proizvodio je automobile pogonjene 2-taktnim motorima, a model F12 Roadster izložen u muzeju “Ferdinand Budicki” rjeđi je i manje poznat model – tvornica ga je proizvodila samo 1964. godine. Za pokretanje ovog automobila bio je zadužen 3-cilindrični 2-taktni motor zapremnine 889 ccm i snage 45 KS, a mogao je potegnuti do 130 km/h.

Teško je početi izdvajati i opisivati eksponate iz ovog muzeja i zadržati se na 5-6 automobila. Jer tu su i zanimljivi Mercedes 170 S Cabriolet iz 1949. godine, Ford Mustang iz 1970. godine, Alfa Spider, Triumph Spitfire, 1970 Chevrolet Corvette Stingray, prelijepi, u HR rijetko viđeni Peugeot 404 Coupé i 504 Coupé, Fiat 1100 iz 1939, VW Buba “ovalka”, legendarni Mini… I još mnogi drugi.

Pogledajte ih u galeriji ispod i ne propustite prvu priliku za posjet Muzeju automobila “Ferdinand Budicki”.

« 1 od 3 »
Designed by T-mark Vinkovci