Inksanity Tattoo Studio

Inksanity Tattoo Studio

Inksanity Tattoo Studio - crtanje motiva po želji klijentice

Među dovoljno brojnim legalnim hrvatskim tetoviračima nije bilo jednostavno izabrati jednoga s kojim bi započeli predstavljanje te struke u rubrici “Hrvatska tattoo scena”.

Inksanity Tattoo Studio Željka i Danijele Delač iz Sibinja (Slavonski Brod) ne spada u najstarije i najslavnije tetoviračke radnje u Hrvatskoj, no svojom ljubaznošću i neposrednošću osvojili su nas već pri prvom kontaktu. Osim toga, Željko Delač je baš sve čime se Custom-Culture bavi: strastveni ljubitelj prerađenih motora, modificiranih oldtimer automobila, biker, čovjek s iskustvom u airbrush-u, ali prije svega dobar crtač i tattoo artist.

Čekajući Višnju, klijetnicu koja je pristala na razgovor i fotografiranje procesa tetoviranja, popili smo kavu za vrtnim stolom u dvorištu obiteljske kuće Delačevih u kojoj je smješten njihov novouređeni tattoo studio.

“Često me pitaju zašto studio nisam smjestio npr. u centru Slavonskog Broda. Osim očigledne uštede u vremenu i novcu, ova nam lokacija jamči neometan rad i intimnost procesa tetoviranja, tj. udaljili smo se od gužve onih koji bi svraćali s bezbroj upita, ili samo da vide što ima nova. Promidžba putem stranice na Facebooku učinkovitija je od ispisanog izloga u centru grada, a komunikacija preko te stranice ostavlja nam uvijek dovoljno slobode da se njome bavimo u pauzama između termina tetoviranja.”, rekao nam je Željko.

Inksanity Tattoo Studio - neki od radova Željka Delača koje možete vidjeti na njegovoj FB stranici
Neki od radova Željka Delača koje možete vidjeti na njegovoj FB stranici

Kao i većina zaljubljenika u oldtimere i auto-moto prerade, i Željko je u raskoraku između želja i mogućnosti tj. slobodnog vremena koje mu preostaje. Kvalitetno započet custom chopper trenutno mu stoji u radionici i ne zna se kada će biti dovršen, dok je atraktivni Ford Taunus Coupe iz 1974. godine prodan zbog dovršetka gradnje studija i nabavke opreme.

U razgovoru o automobilima i motorima dočekali smo i Višnju. Višnja obožava tetovaže, današnja će joj biti već deveta, a posljednje tri djelo su Željka Delača. Za Željkov rad ima samo riječi pohvale: “Kod Željka sam prvi put došla zbog popravka tetovaže koju mi je radio netko drugi i odmah me je pridobio kvalitetom, ali i neposrednim i jasnim odnosom prema klijentima”.

Inksanity Tattoo Studio - priprema za tetoviranje
Preslikavanje crteža na tijelo

Dok majstor priprema crtež i alat za tetoviranje, pogled nam kruži po detaljima ugodno uređenog interijera. Nakon 15-20 minuta crtež simpatičnog stiliziranog anđela je gotov, ležaj omotan slojem stretch-folije, a tinte, igle i mašinice složene na stolu. Rad na Višnjinoj novoj tetovaži može započeti.

Na pitanje da li mu je ikad klijent zbog straha odustao od tetoviranja kada začuje zvuk mašinice, Željko odgovara niječno: “Nije mi se do sada dogodilo ništa slično. Zna se dogoditi da klijent dođe s dozom straha zbog bolnog tetoviranja koje je doživio kod nekog drugog majstora, no na kraju obično kaže da je kod mene tetoviranje manje boljelo. Razlika je vjerojatno u kvaliteti opreme, a ona mi je izuzetno važna, jednako kao i briga o čistoći i urednosti opreme i prostora.”

Višnjin anđelčić svoje je mjesto našao u predjelu njezinih rebara, a kažu da je to jedno od mjesta na kojem su tetovaže bolnije. “Na ljestvici od 1 do 10, ovo me boli tek za četvorku. Za lijepu tetovažu izdržala bih i više. “, kaže Višnja i dodaje kako ju je izrada tetovaže koju joj je jedan drugi artist radio na leđima puno više boljela.
Svoju prvu tetovažu dala je napraviti prije 13 godina, a na pitanje da li su se reakcije okoline na tetovaže u tih 13 godina promijenile, Višnja odgovara: “Oni kojima je to bilo odbojno prije toliko godina i sad to doživljavaju na isti način. I dalje je poželjno da tetovaže ne strše na sve strane, tj. da ih odjeća koju nosim na poslu može bez problema prekriti.” Jedino što se u tih 13 godina bitno promijenilo jest njezin vlastiti stav o reakcijama okoline: “Što sam starija, sve manje me diraju mišljenja drugih o onome što volim.”

Višnja - osmijeh zadovoljne klijentice
Na kraju – osmijeh zadovoljne klijentice

O razlikama u radu između njega i npr. zagrebačkih artista, Željko kaže: “Za razliku od kolega u Zagrebu, ja ipak radim u mnogo manjoj sredini, u kojoj ima i manje posla, te nisam u mogućnosti inzistirati na nekom vlastitom stilu, već moram raditi sve ili većinu toga što se od mene traži. Odbijam raditi samo portrete djece i obitelji, jer to nikad ne možeš odraditi dovoljno dobro, iz jednostavnog razloga što roditelji svoju djecu uvijek vide na neki svoj, poseban način. Također ne radim ni tetovaže na maloljetnim osobama, iako u Hrvatskoj još ne postoji zakonska regulativa koja to jasno definira.”

Nakon otprilike sat vremena rada, završena je i Višnjina nova tetovaža, a osmijeh i izraz ushićenja na njezinom licu najbolja su moguća reklama za Inksanity Tattoo Studio.

Više informacija o Željkovom studiju potražite na https://www.facebook.com/Inksanity-tattoo-1731779280428240/, a pogledajte i galeriju slika ispod članka.

 

 

 

Designed by T-mark Vinkovci