Honda CB400N cafe racer – san o reinkarnaciji

Honda CB400N cafe racer – san o reinkarnaciji

Honde CB 400 N Cafe racer vinkovčanina Damira Fišera

Dugi niz godina jedna je Honda CB400N čekala svoj novi život, odavno već ne kao motocikl već odbačeni, hrđavi predmet zaboravljen u nekom kutku. Usmena predaja čini svoje, kao neki polutajni oglas – mnogi su čuli za taj motor, netko je i pitao, no vlasnik ga nije htio prodavati jer je mislio da će jednom zanimati njegovog sina.

Sudbina joj je ipak bila drugačija i jednoga dana kupio ju je Damir Fišer, s željom da ju preradi u cafe racera. Iako bi ovaj motor rijetkima bio prvi izbor za takvu preradu, Damir je vjerovao u uspjeh. Cjevasti okvir i dvocilindrični četverotaktni motor s kick starterom dovoljno su adekvatna osnova za cafe racera, a sve ostalo samo je stvar boljeg ili lošijeg promišljanja.
Po struci inžinjer građevine, oženjen, otac jednoga djeteta i još jednoga na putu, Damir možda i nije u najboljem životnom trenutku za prerađivanje motocikala, no strast je ipak pobijedila takvu logiku. Ovo mu nije prvi motor, prije nekoliko godina posjedovao je Hondu CBR600 FS, ali ovaj CB400N je prvi u kojega je uložio dio sebe. Od oca Ivana koji je sedamdesetih godina prošloga stoljeća jurio ulicama Vinkovaca na engleskim motorima, Damir je naslijedio radionicu i taj ludi moto-gen koji ne da mira. Bez prevelikih ambicija, samo s željom da od derutne stare Honde sebi složi lijep motocikl, prionuo je na posao. A posla je bilo napretek, jasno je to već pri prvom pogledu na fotografiju motora u stanju u kojem je on bio prilikom kupnje.

Honda CB 400 N
“Best-buy”, što bi rekli – kao nova. Ako zažmirite na jedno oko. Zapravo- na oba.

Prvo što je Damir napravio bila je provjera same mašine. Dobro ju je provrtio na kick-starter, bez paljenja, nakon toga joj zamijenio ulje i još malo ju okretao. Kada ju je napokon naumio upaliti, dogodilo se to brzo, gotovo od prve. Vremešni stroj snage čak 43KS (Damir je imao sreću naletjeti na otvorenu verziju, ona uobičajenija ima nejakih 27 KS) ponovo je oživio.  Ipak, cijela mašina je naknadno doživjela rastavljanje, provjeru istrošenosti dijelova, izmjenu brtvi i gumica, te ono za čim je već na prvi pogled vapila – bojanje i poliranje.

Honda CB 400 N, Cafe racer Damira Fišera, Vinkovci

I ostatak motocikla dobio je sličan tretman. Prije svega, mnogo dijelova bilo je odbačeno, zbog očajnog stanja ili neodgovarajućeg izgleda. Box na mjestu ispod nekadašnjeg sjedišta kojeg Damir nije ni dobio s motociklom izbačen je, a nakon kraćeg razmišljanja to se dogodilo i s originalnim rezervoarom. Zadržan je okvir, prednja i stražnja vilica te comstar felge. Nakon duže potrage, nabavljen je rezervoar od Honde CM185T, najbolje od rješenja koja su u tom trenutku Damiru bila dostupna. Nakon hrpe pregledanih fotografija cafe racera po internetu rodio se plan modifikacije stražnjeg dijela okvira, te je smišljen i oblik sjedišta koje bi u svom najvišem dijelu moralo skriti akumulator, regler i osigurače.

Nakon rastavljanja uslijedili su grubi poslovi – rezanje, zavarivanje, brušenje, pjeskarenje… Stražnji kraj okvira je odrezan, zavaren je novi, savijen od cijevi okrugloga presjeka. Damir je od lima izradio novu nosivu školjku sjedišta, ispod koje je smjestio gel-akumulator (obični ne dolazi u obzir jer nema mjesta za montirati ga okomito), regler i glavninu električne instalacije.

Honda CB 400 N, Cafe racer Damira Fišera, Vinkovci
Pretposljednja verzija, prije završnog lakiranja i sa sjedištem kojim Damir nije bio zadovoljan

Paralelno s radovima trajala je i nabavka planiranih dijelova – gotovo sve ih je Damir nabavio u webshopu stranice www.kickstarter.de (retrovizori, ručice, brzinomjer, prednji far s integriranim LED žmigavcima, stražnje svjetlo, prelijepi ispušni topovi, stražnji amortizeri…), a tek nekoliko sitnica na e-Bayu. Osobito je zadovoljan što su gume s retro uzorkom u dimenzijama koje pašu na njegov motocikl postojale u ponudi tvrtke Metzeler.

Honda CB 400 N, Cafe racer Damira Fišera, Vinkovci

Od ostalih intervencija spomenut ćemo bušenje i zavarivanje novih prihvata amortizera na okviru motocikla, te osvježenje vizualno dosadnih, punih kočionih diskova bušenjem rupa. Prvom verzijom sjedišta Damir također nije bio zadovoljan, a drugu i konačnu izradio mu  je poznanik, vinkovački majstor auto-tapetarije. Bojanje i poliranje svih dijelova Damir Fišer izveo je sam, sve do završnog dijela posla, gdje su za bojanje blatobrana i rezervoara te izvedbu natpisa uskočili neki prijatelji, iskusniji u tim poslovima.

Honda CB 400 N, Cafe racer Damira Fišera, Vinkovci
Damirov custom-prvijenac, razlog za osmijeh od uha do uha.

Nakon nešto više od tri mjeseca rada, cilj je ispunjen – Damir je složio cafe racera koji plijeni pozornost gdje god se pojavi, a dok uređuje i posljednje sitnice na njemu, već pomalo razmišlja o sljedećem motoru, za kojeg bi volio da bude nešto veći i snažniji, ali barem jednako lijep i atraktivan kao Honda o kojoj ste danas čitali.

U nastavku: foto-galerija faza prerade i gotovog motocikla. 

Designed by T-mark Vinkovci