Custom Vespa Croatia: Hot-rod MK1

Custom Vespa Croatia: Hot-rod MK1

Custom Vespa by Krešimir Tubikanec

Prerađivali oni bicikle, Vespe, motocikle ili automobile, većina custom-prerađivača koje smo do sad obradili multitalentirani su pojedinci koji se ne uspijevaju zadržati samo na jednom poslu ili hobiju. Takav je i Krešimir Tubikanec iz Zagreba – strojobravar po zanimanju, trenutno radi s pećima za keramiku, pekare i slično, a osim toga je i vrstan fotograf te kreator unikatnih Vespi s izrazitim retro štihom.

Krešimirova priča vezana za Vespe traje već punih 30 godina – počela je u rujnu 1987. godine kada je po odsluženju vojnog roka doma zatekao Vespu PX200 koju mu je poklonio otac. Sve do 2010. godine, Krešimir je Vespe samo vozio, no tada se u njemu pojavila želja da ih i kreira, po svojim idejama i svome ukusu.

Zapuštena Vespa PX200 - osnova Krešimirovog projekta
Zapuštena Vespa PX200 – osnova Krešimirovog projekta

Prvi Krešimirov projekt bilo je “križanje” dvaju modela iz povijesti Vespe. Osnova cijelog projekta bila je jedna zapuštena Vespa PX200, a donor elemenata retro dizajna bila je stara Vespa VBA iz šezdesetih.

Na pitanje zašto radije nije restaurirao VBA Vespu u originalu, Krešimir odgovara da je od VBA imao samo limariju bez mehanike, a šasija je bila u lošem stanju te ju se nije isplatilo restaurirati. Umjesto restauracije odlučio se na preradu na bazi PX200. Cilj prerade je bio napraviti Vespu pouzdanu i agilnu u svakodnevnoj uporabi, a PX200 sa svojih 11 KS i manualnim mjenjačem s četiri brzine u vespaškim krugovima slovi kao jedina realno iskoristiva mašina iz Vespine dvotaktne ere. Za razliku od nje, stara VBA Vespa je nejak stroj zapremnine 150 ccm, snage 5,5 KS, s trostupanjskim mjenjačem, ali prelijepe zaobljene retro linije.

Originalna VBA za usporedbu, te ispred nje skrojena osnova Krešimirovog projekta
Originalna VBA za usporedbu, te ispred nje skrojena osnova Krešimirovog projekta

Šasija bazne Vespe PX 200 isječena je do neprepoznatljivosti. Odstranjeni su njezini “bubrezi” (bočni poklopci), odrezan joj je stražnji kraj od sredine pozicije sjedišta, s prednjeg je kraja uklonjen četvrtasti pokrov koji skriva vrat okvira. Na tu osnovu navaren je stražnji kraj VBA Vespe, ali bez ispupčenja koje ona ima na kraju pozicije sjedišta, da bi se linija glatko i ujednačeno spuštala od prednjeg kraja sjedišta do završetka stražnjeg blatobrana. Montirani su i njezini bubrezi – desni s lijepom rešetkom za hlađenje motora, lijevi s pretincem za alat.

PX šasija s elementima VBA Vespe prije zavarivanja
PX šasija s elementima VBA Vespe prije zavarivanja
Krešimir Tubikanec na obojanoj Vespi, neposredno prije završne montaže
Krešimir Tubikanec na obojanoj Vespi, neposredno prije završne montaže

Sprijeda je navaren pokrov vrata okvira od VBA Vespe s lijepom kromiranom okruglom sirenom, a originalni četvrtasti žmigavci su uklonjeni. Nakon uređenja vraćen je pretinac Vespe PX200, smješten ispred koljena vozača. Najmoderniji dio kojeg je Krešimir ugradio u ovu custom kreaciju je prednja vilica s diskom, porijeklom s Vespe PX200E, dok je prednji blatobran od VBA, proširen da bi odgovarao vilici i oblikovan po uzoru na prednji blatobran legendarne Vespe “U”. Kompletan gornji upravljački sklop (upravljač, njegov pokrov, brzinomjer i far) preuzet je s Vespe VBA.

Mašina Vespe PX200 detaljno je uređena i vraćena na svoje mjesto. Cijela je Vespa obojana u lijepu metalik narančastu boju, te joj je izrađeno novo sjedište. Kao šlag na tortu, ugrađene su stare metalne oznake s Vespe VBA, te aftermarket ručice, retrovizori i minimalistički žmigavci. Stražnje svjetlo porijeklom je s Vespi iz pedesetih i izvrsno se uklopilo u kombinaciju.

Krešimirova Vespa MK1 završena je početkom rujna 2010. godine, točno na vrijeme za susret Cro Vespa u Zagrebu, na kojem je prošla zapaženo. Autor se nije zaustavio na ovome uratku, već je s podjednakim žarom nastavio uređivati i prerađivati Vespe za sebe i prijatelje. Prerađenih ima iza sebe već tri komada, a obnovljenih, restauriranih još i više. Krešimir se nada da će njegovim stazama nastaviti i Tin Tubikanec, njegov sin kojem će ostaviti i svoju prvu Vespu, istu onu koju je dobio od svoga oca.

Završena Vespa Hot Rod MK1
Završena Vespa Hot Rod Mark 1

U nastavku pogledajte foto galeriju faza ove prerade i posjetite Krešimirovu FB stranicu Custom Vespa Croatia, a do sljedeće prerade nadamo se i kojoj od njegovih izvrsnih fotografija pin-up djevojaka na retro Vespama, da efektno zaokruže priču o ovom umjetniku lima i fotoaparata.

Designed by T-mark Vinkovci