Cafe racer

Cafe racer

Triton cafe racer
Triton cafe racer, laka i brza kombinacija Nortonovog featherbed okvira i Triumph mašine

Café racer je retro stil lakih sportskih motocikala prilagođenih brzini i upravljivosti. Za razliku od američkih bobbera, o kojima smo već pisali, korijeni café racera su europski, točnije – britanski. Osnovna ideja je veoma slična: odstraniti sa sportskog motocikla sve suvišne detalje i na taj ga način olakšati, te sniziti položaj vozača tj. smanjiti otpor zraka. Iz dvaju potpuno različitih doživljaja motocikala općenito, američkog i europskog, te dvaju različitih razdoblja (bobberi su ipak nastali prije 2. svjetskog rata) ista je ideja izrodila dva sasvim različita stila.

Začetci café racera sežu u rane 1960-te godine u Velikoj Britaniji, kada je standard tamošnjeg stanovništva nakon poslijeratnog oporavka privrede napredovao toliko da si je prosječni Britanac mogao priuštiti automobil, stoga posjedovati motocikl više nije značilo nemogućnost kupnje automobila, već svojevrsni vid bunta, odstupanja od uobičajenih normi ponašanja.

Rockeri ispred Busy Bee Café-a u Watfordu, UK
Rockeri ispred Busy Bee Café-a u Watfordu, UK

Najznačanije za priču o postanku café racera su skupine mladih motorista koji su se nazivali rockerima, okupljali su se oko Ace Café-a u Londonu i Busy Bee Café-a u Watfordu (ta je vezanost za kafiće kao glavna okupljališta i stvorila pojam “café racer”) , slušali su rock’n’roll i rockabilly glazbu, a svoje su mašine uređivali po uzoru na tadašnje motocikle za utrke.
Osim već spomenutog lišavanja motocikala svega suvišnog da bi se smanjila njihova težina, osnovne karakteristike bile su i nisko montirani upravljači sportskog tipa (clip-ons, u prijevodu “štipaljke”), nožne komande povučene unatrag i dugački rezervoari goriva suženi u predjelu vozačevih koljena. Popularni su bili i hibridi različitih marki motocikala, od kojih su najznačajniji Tritoni, kombinacija Nortonove “featherbed” rame i mašine Triumph Bonevillea, no postojale su i druge kombinacije poput motocikala Tribsa (Triumph mašina i BSA okvir) i Norvin (Nortonov okvir i Vincent mašina).

Današnji je café racer stil evoluirao, karakteriziraju ga opremljenije, rafinirane verzije na koje se ponekad montiraju i dodatci poput oblih, aerodinamičnih poluoklopa ili zaobljenih retro “repova”, ili potpuno ogoljene “brat” café racer verzije samo s najosnovnijim elementima i bez bilo čega pod sjedištem, a sami se café raceri slažu od najrazličitijih motora svih mogućih proizvođača.

U nastavku: foto-galerija café racera

Designed by T-mark Vinkovci