Brdovečki trkač – Zastava 750+Yugo 45

Brdovečki trkač – Zastava 750+Yugo 45

Fićo s motorom Yuga 45, vlasnika Igora Bjeloševića
Ako vas put nanese u Brdovec u neposrednoj blizini Zagreba i tamo ugledate automobil s ovih fotografija, ne vjerujemo da ćete ostati hladni i nezainteresirani. Osim već na prvi pogled zanimljivih detalja – dodatnog hladnjaka sprijeda, širokih guma i dviju boja karoserije, vjerojatno ćete primjetiti i da je ovaj Fićek malo brži no što bi od njega očekivali.

Igorov Fićo u originalnom stanjuPriča počinje 1. ožujka 2016. godine, kada je Igor Bjelošević od prve vlasnice kupio poprilično dobro očuvanu Zastavu 750 LE, godišta 1981. 
Iako se u životu bavi nečim sasvim nevezanim za auto-moto tehniku (Igor je stručnjak za protupožarne sigurnosne sustave) i nikad se prije nije bavio restauracijom i preradama automobila, odlučio je od kupljenog Fiće napraviti atraktivnu jurilicu, uzdajući se većim dijelom u vlastitu sposobnost.

Uređenje automobila počelo je, naravno, uređenjem limarije. Iako je Fićo bio u dosta dobrom stanju, na karakterističnim mjestima ga je ipak zagrizla korozija. Trebalo je srediti podove, pragove i rubnike blatobrana (a rubnike i proširiti, zbog širih kotača).

Detaljno uređena limarija Igorove Zastave 750
Prvi korak bilo je detaljno obnavljanje limarije

U originalu, Zastava 750 je sve samo ne jurilica. Automobil je imao primitivan prednji ovjes s lisnatom oprugom, sve četiri bubanj kočnice, u repu nejaki motor s bregastom osovinom u bloku i snagom od svega 25 KS, te krhki sustav prijenosa snage poluosovinama koje su završavale nazubljenim prirubnicama, a koje bi pri žustrijoj vožnji lako “provrtile” ostavši bez zubi, uz karakterističan “Rrrrrrrr!” zvuk, poznat svima onima koji su u životu imali posla s fićekima.

Igor je u svog Fiću odlučio ubaciti motor Yuga 45, gotovo dvostruko jači (900 cm3, 45 KS). Ovaj je motor pogodan za to prvenstveno iz razloga što je i sam izveden iz bloka identičnoga onome iz Zastave 750/850, tako da bez adaptacija paše na vijke mjenjača i nosače motora. Umjesto originalnog mjenjača, Igor je ugradio duži mjenjač Zastave 850. U početku je Yugov motor kombinirao s vodenom pumpom Zastave 750, koja je skupa s ventilatorom hladnjaka bila stalno pogonjena remenom, da bi kasnije ugradio vodenu pumpu Yuga 45, a na hladnjak montirao električno pokretan ventilator.

Posljednja verzija: Motor Yuga 45, viodena pumpa također od Yuga i hladnjak s električnim ventilatorom
Posljednja verzija: Motor Yuga 45, vodena pumpa također od Yuga i hladnjak s električnim ventilatorom

Promjene je pretrpio i ovjes automobila – prednja lisnata opruga otvrdnuta je još jednim listom, a prihvatne ušice su okrenute prema gore, rezultat čega je ravnija i tvrđa opruga, a samim time i niži prednji kraj automobila. Straga su ugrađene kraće opruge.

Svaki dio skinut s Fićine školjke, bilo da se radi o opruzi, viljušci ovjesa ili rezervoaru na automobil je vraćen u sređenom stanju – ispjeskaren i obojan, a felge Fondmetal Turbo S su plastificirane. Igor posjeduje više stotina fotografija koje svjedoče o detaljnoj restauraciji školjke i svega na njoj.

U unutrašnjosti se vlasnik odlučio na neuobičajen potez – zavario je sve otvore na limenoj armaturi, te je na njezinoj sredini ugradio brzinomjer i prekidače u spartanskom trkaćem stilu. Na papučice je montirao sportske aluminijske obloge, Fićina sjedišta zamijenio je sportskima iz Suzuki Swifta GTI, a umjesto stražnjih bočnih tapacirunga zavario je vizualno zanimljive limove s okruglim rupama, koji osim što upotpunjavaju štih uređenja ujedno doprinose i krutosti vozila.

Nova instrument tabla

U završnim radnjama na detaljno uređenoj limariji pomogli su i prijatelji, osobito u dvobojnom lakiranju. Nakon svega 6 mjeseci, 2. rujna 2016. automobil je do kraja sastavljen i odvežen na registraciju.

Projekt samim time nije u potpunosti završen, jer Igor i dalje nije mogao mirovati, već je svog metalnog ljubimca konstantno poboljšavao. Nakon kvara na autoputu, kada su već spomenute prirubnice poluosovina napravile ono svoje glasno “Rrrrrrr!”, odlučio se nabaviti set poluosovina sa homokinetičkim zglobovima, koje u Srbiji izrađuje ekipa entuzijasta. Naknadno su, umjesto prednjih bubanj-kočnica ugrađeni i diskovi s Yuga. Još jedna preinaka poslije registracije je i već spomenuta zamjena Fićine vodene pumpe onom od Yuga, a ovih dana se u seriju sa originalnim hladnjakom spaja i novomontirani prednji hladnjak, odjeven u atraktivnu oblogu od fiberglasa.

Custom poboljšanje: homokinetički zglobovi umjesto standardnog Fićinog krajnjeg prijenosa
Custom poboljšanje: poluosovine s homokinetičkim zglobovima (desno) umjesto standardnog Fićinog krajnjeg prijenosa (lijevo)

Nakon godinu dana gušta u ovoj neobičnoj jurilici, Igor Bjelošević poželio je nove izazove. Ovaj atraktivan automobil nudi se u zamjenu za nekog većeg oldtimera, koji i ne mora biti ispravan, jer, kako Igor kaže – opet će se ugrađivati neki neuobičajeno jači motor. A budući da to zvuči kao da smo na tragu nekog zanimljivog europskog muscle car primjerka – bilježimo se unaprijed za još jedan atraktivan članak.

U nastavku: galerija s više od 80 fotografija ovog projekta, što je tek manji dio ukupne foto-dokumentacije koju Igor posjeduje. 

« 1 od 2 »
Designed by T-mark Vinkovci