Artisan Honda Scrambler CB 750 – dečko u najboljim godinama

Artisan Honda Scrambler CB 750 – dečko u najboljim godinama

Artisan Honda Scrambler CB 750 - dečko u najboljim godinama
Današnji nam post donosi jednog zapadnog dvokotačnog susjeda. Njegovi ga tvorci nazivaju scramblerom, ja bih dodao pridjev “blagi”. No, kako god – Artisan bike kao da je sišao s duplerice modnoga časopisa – pravi je to vremešni maneken kojem se ne vide sijede vlasi, već punim plućima proživljava svoju drugu mladost.

Tvorci ovog motora, slovenski freelance grafički dizajner Jure Šuln (www.artisan.si) i njegov brat Jaka zaljubljenici su u motociklizam, prije svega u enduro motore. Obojica voze Honda Africa Twin, no ti su motori veliki i nezgrapni za svakodnevne kratke vožnje, te su braća poželjela neki manji i okretniji daily ride za gradsku gužvu, a budući da posjeduju enduro motore, odluka je pala na “scrambler” stil.

Originalni motocikl CB 750 CBudžet za taj pothvat nije bio neograničen, pa su izvor projekta pažljivo birali. Zbog pouzdanosti Honde u koju su se uvjerili u praksi, od početka su za svoj projekt tražili motor te marke. Željeni stariji SOHC Honda motori (“Single Overhead Camshaft”, motori s jednostrukom bregastom osovinom u glavi) u Sloveniji su rijetki i preskupi, pa je izbor pao na neki od modela CB sa DOHC mašinom (“Double Overhead Camshaft”, dvostruka bregasta osovina u glavi motora) .
Za prihvatljivu cijenu braća Šuln našla su savršeno očuvanu Hondu CB 750 C iz 1982. godine, sa 62.000 prijeđenih kilometara. Ovoj je kupnji pogodovala činjenica da su “C” modeli na slabijoj cijeni od standardnih CB-a, no braća su procijenila da im u ovu svrhu taj motor odgovara, unatoč svojoj stepenastoj, blagoj chopperskoj građi zbog koje ga izbjegavaju za npr. café racer prerade.

Cafe racer Honda CB 750 CCafé racer je također bio razmatran kao opcija, no Jure i Jaka nisu simpatizeri praznine ispod sica koja je postala imperativ ovog stila, a također im se nije opterećivalo sasvim drugačijim uštimavanjem karburatora zbog otvorenijih airpod filtera, bez airboxa, i slično. Po njihovom – motor po svome radu i karakteristikama mora biti ono što je izišlo iz tvornice, ali s puno više stila.

U pomoć je pozvan prijatelj Matija, vlasnik tvrtke Custom North (www.customnorth.com) koja se bavi preradama motocikala i u listopadu 2015. godine započeo je rock’n’roll . Odrezan je originalni završetak okvira, cijev savijena u luk zavarena je u novi stražnji kraj. Stražnji kotač od 18″ zamijenio je originalnu šesnaesticu, izrađen je potpuno novi stražnji blatobran, prednji je izrađen od blatobrana Harley-Davidsona, izrađeni su novi poklopci kutije pod sicem, zadržan su izvorni tank i brzinomjer, a kontrolnu ploču proizveo je Matija “from the scratch”. Ugrađeni su mali i gotovo neprimjetni žmigavci, far je originalni Hondin, no straga obojan u crno. Sprijeda povišenu choppersku liniju “C” modela poravnali su izvlačenjem teleskopa prednje vilice u vis kroz trokute za nekoliko centimetara, kotači su doživjeli powdercoating u crno, a na njih su montirane Heidenau K60 gume, jednake kakve Jaka i Jure koriste na svojim Africa Twin-ovima. Sjedište je obučeno u pravu kožu u radionici majstora Čigira u Zagrebu. Auspusi su ostali Hondini jer se takvi sviđaju kreatorima motocikla, montiran je Renthal guvernal s fancy retrovizorima na krajevima ručica, a sve je začinjeno nardo-sivom bojom i Honda amblemima oguljenim do sjajne zlatne boje.

Cafe racer Honda CB 750 C

Osnova za preradu bila je zdrava i očuvana, a sama prerada je urađena detaljno i kvalitetno. Braća Šuln ostvarila su zamišljeno, okretni “daily ride” je završen. Pet mjeseci nakon ulaska u radionicu (više čekanja na dijelove nego stvarnog rada), iz nje je izašao rezultat koji malo koga ostavlja ravnodušnim – motor star gotovo tri i pol decenije za kojim se svi okreću.

Cijena izrade: prihvatljiva.

Zadovoljstvo – neprocjenjivo.

Foto: Tomaž Grdin

 

Designed by T-mark Vinkovci