27. kolovoza 1990. – pogibija Stevie Ray Vaughana

27. kolovoza 1990. – pogibija Stevie Ray Vaughana

Stevie Ray Vaughan

27. kolovoza 1990. godine blues gitarist Stevie Ray Vaughan (35), po mnogima jedan od najboljih svjetskih gitarista, poginuo je pri padu helikoptera.

Stevie je proveo nekoliko svojih posljednjih dana sa svojim bendom Double Trouble kao predgrupa Eric Claptonu. Dan prije smrti ispričao je članovima benda kako je imao noćnu moru u kojoj je, skupa s mnogo ljudi, bio nazočan vlastitoj sahrani. Osjećao se “uplašeno, ali ipak spokojno”. Nakon što je odsviran i posljednji u nizu planiranih koncerata, nekoliko je helikoptera bilo na raspolaganju glazbenicima za povratak u Chicago iz Alpine Valley Resorta (East Troy, Wisconsin). Budući da nije bilo dovoljno mjesta za prijevoz svih zainteresiranih, Stevie je zamolio ostatak ekipe da upravo on zauzme posljednje raspoloživo sjedište jer bi morao biti u Chicagu što prije. Svega nekoliko minuta nakon polijetanja, helikopter se zabio u brdo. Pilot i sva četiri putnika poginuli su na mjestu.
Razlog nesreće bilo je smanjenje vidljivosti zbog guste magle. Niti kod jedne od žrtava nisu pronađeni tragovi alkohola ni opijata u organizmu.

Stevie Ray Vaughan sahranjen je 31. kolovoza 1990. u rodnom Dallasu (Texas, USA). Ceremoniji je nazočilo preko 3000 ljudi, među kojima su bili mnogo poznati glazbenici.

Designed by T-mark Vinkovci