1977. Opel Kadett “C” – evolucija u povojima

1977. Opel Kadett “C” – evolucija u povojima

Druga verzija Filipovog Kadetta iz 1977 godine
Druga verzija Filipovog Kadetta iz 1977 godine

Kad je već dobrano zazvonio alarm zbog opasnosti da ovo postane stranica o prerađenim VW-bubama (što nikad nije bilo njezinim ciljem), bespuća interneta dovela su nas do ovog zanimljivog Kadetta iz 1977. godine.

Netko će zapitati u čemu je kvaka – zašto je to neko bitno otkriće, pa barem tih Kadetta još ima dovoljno??

Nije ovo običan Kadett, niti se ovdje objavljuju priče o običnim oldtimerima. Nepisano je pravilo hrvatske oldtimer scene da je bolje ne dirati originalnog (iliti “oRGinal”, kako “znalci” sve češće kažu) oldtimera, već mu natrpati par stripova u rupu na pragu, zakitati to i pofarbati i za njega pokušati dobiti bijesne pare. Srećom, postoje i kreativci kojima taj “original” ne predstavlja nikakvu zapreku da slijede svoje snove. Prepoznat ćete ih po ludom sjaju u očima kada njihov ljubimac besprijekorna izgleda, uz tiho “kssssssssss” pri parkiranju čvrkne prednjim ovjesom o asfalt.

Jedan od tih kršitelja pravila je i Filip Cvitković iz Karlovca. Njegov Kadett kojeg vidite na slikama već je druga verzija istog vozila. Besprijekorno polimaren i obojan, sa originalnim motorom zapremnine 1.2 litre još uvijek ne bi bio nikakva posebna priča, no zanimljivi detalji tek slijede… Clean look motornog prostora, spušten ovjes, air ride, stretch gume na dobrim felgama, atraktivna unutrašnjost i unikatno prerađen upravljač čine ovaj automobil osobito zanimljivim.

Unutrašnjost automobila
Privlačna unutrašnjost – Recaro sjedišta iz Mante “B” GT/E, atraktivno obnovljena i Nardi volan s unikatnom drvenom oblogom

Slaganje ovakvog automobila traje i traje, a rijetko ga može izvesti jedan čovjek. Tako je i Filip ovaj automobil slagao uz pomoć brata Viktora i nekih prijatelja, a cijeli je posao trajao oko godinu dana. Kadett je rastavljen do zadnjeg vijka, varen, kitan, lakiran u boju iz kolor-palete novih Audija A3. Unutrašnjost je dobila Recaro sjedišta iz Opel Mante “B”, presvučena u bordo skaj, u srednjem dijelu prošiven u tzv. diamond pattern, ili, kako bi u nas rekli kraljevski uzorak. U istoj su boji odrađeni i bočni tapacirunzi.

Volan je posebna priča – Nardi, ogoljen do metala, s unikatno rađenom drvenom oblogom detalj je koji će izazivati divljenje promatrača. Meštar od drvene obloge bio je Tonči Galošić, Filipov prijatelj iz Zadra.

Trenutci gušta - pogled preko unikatnog upravljača
Trenutci gušta – pogled preko unikatnog upravljača
Obrada upravljača
Upravljač nije loše izgledao ni prije, no rezultat je ipak nešto sasvim drugo. 🙂

Automobil je ekstremno spušten, toliko da je Panhardov stabilizator stražnjeg ovjesa završio u otprilike istom kutu, ali prema gore, odrađujući u tom položaju svoju zadaću bez problema. Uzor konstrukcije prednjega ovjesa Filipu je bio stražnji ovjes Golfa serije 5. Ležišta zračnih jastuka air-ridea su tokarena, a jastuci su došli iz Poljske.

Opel Kadett 1977Rezultat svega navedenog možete vidjeti na slikama, na koje se odnosi i jedina zamjerka Filipu – naime, od sveg zadovoljstva urađenim, nije se baš sjetio, niti pretjerano potrudio fotografirati ovaj atraktivni automobil. Sve su slike urađene mobitelima, onako usput.

Popravni ispit će, nadamo se, uslijediti u sljedećoj verziji Kadetta, jer, dok ovo čitate, ovaj automobil više ne postoji.

Ne, nije mu se dogodilo ništa loše, niti je prodan. Filip je, naime, nabavio drugu školjku Kadetta C sa atestiranim motorom i mjenjačem iz Omege 2.0 8v, snage 115 KS. Kadett o kojem ste danas čitali poslužiti će u kombinaciji dijelova za sastavljanje prave europske verzije američkih “muscle” automobila. U planu su i najveće moguće kočnice, custom “gewinde” na bazi Koni amortizera, pop-out stražnji bočni prozori, šireni rubovi blatobrana, prošireni tunel, “grba” na prednjoj haubi i još svašta nešto zanimljivoga, između ostalog i hrpa custom-made aluminijskih komandi i drugih detalja unutrašnjosti.

Sve je to u planu, no prioriteti su se promijenili. Filip i Monika iz Karlovca mlad su par, nedavno su postali roditelji i u toj priči ništa više nije isto kao prije. Stoga ćemo i “muscle car” od Kadetta malo duže čekati.

Filipa pozdravljamo do najavljene treće verzije Kadetta, sa željom da popratimo njegovu premijeru, ako je moguće – za manje od pet predviđenih godina.

Designed by T-mark Vinkovci